Terveiset kesäkuun leiriltä

Vauhtia ja toimintaa riitti kerrakseen James Koskisen vapaapäivä – hankkeen kesän ekalla leirillä, joka järjestettiin viime viikolla. Kesäkuun leirille osallistui 10 – 12-vuotiaita lapsia, joille olimme suunnitelleet kaikenlaista mukavaa toimintaa. Leiri kesti kolme päivää ja sen saimme viettää Jämsänkosken Saariniemen majalla. Leirin tilat olivat oikein mukavat ja vapaaehtoisia ohjaajia oli myös hyvin niin James Koskisen vapaapäivä – hankkeesta kuin myös Jämsän Seudun Pelastakaa Lapset ry:n puolesta. Kiitokset vielä vapaaehtoisten suuresta panoksesta, olitte aivan mahtavia!

Ensimmäisenä päivänä ohjaajat sekä leiriläiset tutustuivat yhteisissä leikeissä. Nimet opittiin suhteellisen nopeasti. Veikkaisin, että varsinkin nimien oppimisen suhteen vauhdikkaalla kirkonrotta – pelillä oli aika paljon vaikutusta asiaan. Pelissähän vaadittiin nopeaa reagointia sekä nimimuistia. Ensimmäisen päivän aikana oli rentoa oleskelua sekä pelailua. Illan suussa lämmitettiin sauna, josta sai välillä loikkia uimaan läheiseen rantaan. Saunomisen jälkeen leirin miehistö teki tulet kodan takkaan, jossa valmistettiin suklaabanaaneja sekä paistettiin makkaraa. Timon (akustinen kitara) ja Iidan (bongorummut) säestyksellä leiriläiset lauloivat muutaman tutun biisin mm. Anna Abreun versio Kylmästä lämpimään – biisi raikasi kovaa.

leirinuotio
Leirinuotio

Keskiviikkona vuorossa oli toiminnallista ohjelmaa kerrakseen. Päivän ajaksi meille tuli RAY:n Emma&Elias – avustusohjelmasta tutkija Petri Paju kuvaamaan sekä videokuvaamaan leirin tunnelmia. Kuvausmateriaalista tehdään parhaillaan leirivideota leiriläisille muistoksi.  Aamupäivästä pidimme leiriläisille olympialaiset, jossa oli pisteinä mölkky, pussijuoksu, vauhditon pituushyppy, saappaanheitto sekä tikanheitto. Kisa oli tiukka, jossa leiriläiset kisasivat 2-3 hengen ryhmissä. Iltapäivästä ohjelmassa oli kalastuskisa, jossa leiriläiset saivat itse tehdä mato-onget. Muutama saikin niillä hyvin kalaa saaliikseen. Välipalan jälkeen maalasimme leiriläisten kanssa ison leiripuun, johon jokainen leirillä ollut sai ikuistaa oman käden jälkensä sormiväreillä. Upea tuotos koristaa nyt Jameksen toimiston tiloja 🙂

Leiripuu
Leiripuu sormiväreillä maalaten

Maalausosion jälkeen leiriläiset saivat tehdä toisilleen kasvomaalauksia illan leiridiscoa varten. Leiridiscossa kuunneltiin mm, Jontte Valosaarta sekä Cheekkiä. Discossa otettiin myös limbo- ja tanssi – kisaa. Toisena iltana oli taas sauna mahdollisuus, jolloin uiminen oli oikein suosittua.

kesänleiri
Tunnelmia leiriltä

”Leirillä on ollut ihan kivaa ja olen saanut kaksi uutta ystävää!”

”Leirille tulo ja mökeissä olo ja juttelu sekä leikit kaikkien kanssa.”

Leirin viimeisenä päivänä oli vuorossa jättisiivous sekä lisää kirkonrotan peluuta. Viimeisenä päivänä palkittiin myös leiriolympialaisten voittajat, James – Tsempparit sekä siivouskilpailun voittajat. Leiri meni kaiken kaikkiaan hyvin, tosin sää olisi voinut olla hiukan parempi ja lämpimämpi. Toivotaan heinäkuun leirille ainakin lämpimämpää säätä!

Terveiset leiriläisille ja oikein ihanaa kesää teille!

 

Terkuin,

 

Iida K  & Timo S

Heinäkuun leirille on vielä tilaa!
Ilmoittaudu Timolle timojames@jameskoskisenvapaapaiva.fi / 0405686001

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s