Jameksen syksyn toiminnasta

James Koskisen vapaapäivä kouluttaa tänä viikonloppuna vapaaehtoisia tukihenkilötoimintaansa. Vapaaehtoiset perehdytetään hankkeen tukihenkilötoimintaan, jossa ennaltaehkäisevä näkökulma on suuressa roolissa.
Koulutuksen jälkeen tukihenkilöt toimivat Jämsän Seudulla tukihenkilöinä 10 – 14 – vuotiaille. Vapaaehtoiset toimivat lapsella tai nuorelle turvallisena aikuisena kannustaen samalla esimerkiksi uusiin harrastuksiin tai auttavat koulunkäynnin haasteissa. Arjen tukena olevat tukihenkilöt ovat tarvittaessa tukena myös koko perheelle.
James odottaa innolla tukihenkilöiden kouluttamista. Sillä koulutuksen jälkeen, vihdoin ja viimein, Jameksen tukihenkilöverkosto voi aloittaa toimintansa. Tällä toiminnalla James haluaa tarjota tukea lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen. Elämässä sattuu ja tapahtuu ja uusien elämäntilanteiden kohtaaminen voi olla yllättävänkin kuormittavaa. Tässä kohtaa arjen keskellä tukihenkilö voi tuoda suuren avun viemällä kerran pari kuukaudessa lapsen tai nuoren harrastusten tai muun vapaa-ajanvieton pariin. Tuettavan lisäksi tämä on myös vanhemmille mahdollisuus saada tukea arkeensa.

Tukihenkilöesitevanhemmille
Tukihenkilöä voit hakea Jameksen hankkeen kautta 10 – 14-vuotiaalle nuorelle. Tämä ei maksa tuettavalle mitään. Tapaamiskertoja on noin kerran pari kuukaudessa, jolloin tukihenkilö voi auttaa arjen eri asioissa. Esimerkiksi läksyjenteossa, polkupyörän korjaamisessa, uuteen harrastukseen tutustumisessa tai muuta sellaista.
Jameksen alkusyksy on mennyt vauhdikkaasti ja yhteistyötä on suunniteltu kaikenlaisen kivan toiminnan merkeissä. Näistä toimista ja tapahtumista tiedotamme myöhemmin lisää, joten pysykää kuulolla 😉 Graffitinäyttely oli ja meni ja sai osakseen mielenkiintoa sekä toi Kulttuuriklupi Pokuran tiloihin hetkeksi aikaa lisäväritystä. Kiitokset vielä Pokuralle mahdollisuudesta toteuttaa näyttely!

kerhotoiminta
James – kerhoissa on kuunneltu lasten ja nuorten omia toiveita toiminnan sisällöstä. Vesisodan merkeissä ei naurulta vältytty 🙂

James – kerhojen lisäksi seuraavan viikon ohjelmaan kuuluvat mm. vanhempainillat, joita tulemme kiertämään syksyn mittaa. Siellä tarkoituksena on tavoittaa 10-14-vuotiaiden vanhempia. Haluamme tiedottaa toiminnastamme ja mahdollisuuksista myös heille. Leiritoiminnasta vielä sen verran muistutusta, että kesän leirit eivät jääneet tämän vuoden viimeisiksi vaan vielä olisi syksyn leirit tuloillaan lokakuun ensimmäisinä viikonloppuina. Käy tsekkaa tarkemmat ajankohdat nettisivuiltamme.
James haluaa toivottaa kaikille ihanaa ja rentoa viikonloppua!
Iida K

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s