Toimintaa, harjoittelijoita, kasvatusiltaa

Marraskuu on ollut tohinaa täynnä ja kivaa tekemistä riittää vielä pitkälle Joulukuun puolelle ennen Joululomaa 🙂 Harjoittelijoita on ollut toiminnassa mukana syksyn aikana ja heihin olet voinut törmätä mm. kerhotoiminnassa Kaipolassa ja Jämsänkoskella. Jämsänkoskella Nuvan opiskelijat Janne ja Toni toivat Köpiksen kerhoon mukavasti pirteetä toimintaa. Pidemmän kaavan harjoittelija Kirsi on suunnitellut pientä taideprojektia Kaipolan kerholaisten kanssa ja pian sitäkin päästään toteuttamaan. Kiitokset harjoittelijoille syksyn panoksesta! Ensiviikolla saamme seuraksemme vanhan tutun harjoittelijamme Nuva – opiskelija Antin sekä viikon TET- harjoittelijoiksi Jasminin ja Hillan 🙂

Tämän viikon aikana vietetään Lasten oikeuksien – viikkoa. ” Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. YK:n lapsen oikeuksien sopimusta juhlitaan ja tehdään tunnetuksi Lapsen oikeuksien teemaviikolla 16.–20.11. Vuoden 2015 teemana on lapsiperheiden köyhyys Suomessa. ” Lisätietoja sivuilta: Lapsenoikeudet.fi

Jameksen tuleva toiminta:

20.11.2015 Huhdanvuoren hiihtokeskus, Lasten Oikeuksien Päivä, Toimintaa Klo 17:30 – 20 kaikenlaista tekemistä

28.11.2015 Joulukadun avajaiset, James päivässä mukana musiikin merkeissä <:)

8.12.2015 Jouluista toimintaa Jämsänkosken S-marketilla klo 12 – 17 Jameksen toimintanurkkaus, jossa askartelupiste, lautapelinurkkaus, selfienurkkaus ja värityskilpailu, jossa osallistujat osallistuvat Jouluisen palkinnon arvontaan.

10.12.2015 Jameksen avoimet ovet klo 12 – 18 Keskuskatu 1, 42100 JÄMSÄ

InstagramCapture_34a2706a-00a7-4c32-89c0-1692555ab7da
Paikat valmiina, odoteltiin iltaan osallistujia 🙂

Eilen illalla pidettiin vanhemmuuden tukemiseen informatiivinen kasvatusilta, jossa Psykologi Keijo Tahkokallio puhui mielenkiintoisin ja avaavin esimerkein vanhemmuudesta ja siitä mitä missäkin vaiheessa lapsi voi aika paljonkin koetella vanhempiaan.

Aikuisen on oltava aikuinen, lapselle läsnä aikuisena. Elämänhallinnan struktuuri, rakenne on pidettävä kasassa. Esim. Elämänrytmillä on merkitystä lapsen elämänhallinnan kehittymisessä. Perusasioista, kuten nukkumaanmenosta on pidettävä kiinni vaikkei se aina olisikaan lapselle mielekästä . Vanhemman on pidettävä kiinni rajoista, jotta lapsi oppii hyvän elämän elementit. Kuten myös monipuolisen ruokavalion kanssa, jos lapselle antaa vallan siihen mitä syödään, niin ruokavalio voi jämähtää helposti hyvinkin yksipuoliseksi. Vanhemman tehtävä on tukea lasta ja opettaa tätä siihen, miten elämää eletään. Rajoista kiinni pitäminen luo turvallisen rakenteen arjen keskelle, selkeä elämänrytmi luo hyvän alustan uuden oppimiselle.

Illan aikana opimme, että kasvattaminen on helppoa, kunhan itse tietää ja osaa opettaa lapselle miten elämää eletään 🙂

Ilta toteutettiin Jämsän Seudun Pelastakaa Lapset ry:n, James Koskisen vapaapäivä – hankkeen ja Paunun koulun kanssa yhteistyössä. Oli ilo huomata, että ilta kiinnosti monia. Ilta oli suunnattu vanhemmille sekä alan ammattilaisille. Tahkokalliota oli kuuntelemassa parisataa henkeä.

Iida, James Koskisen vapaapäivä – hanke

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s