Käytiin Turussa leireilee

img-20170228-wa0000
Turun leiri 2017

Noniin! Leiriltä on palattu ja eilisen ainut vapaapäivä meni nopeasti….työpuhelinta tuli selailtua vapaapäivänäkin. (Paha tapa vapaalla) Nyt taas työntouhussa ja Iida pitää tänään etäpäivää kotitoimistolla. Paljon on kirjoitushommia sekä päivitettäviä asioita, joten hoituu ne hommat kotikoneeltakin. Etäpäivässä plussaa on se, että jos ei aamulla enää uni maita niin työt voi aloittaa vaikka jo 6:30 😉 Timo päivittelee pari päivää EA – taitojaan kurssilla, joten Jameksen toimisto on myös tänään hiljainen.

cof
Vihdoin perillä! 🙂

img-20170228-wa0007

Takaisin leiriin! Yhteisleirimme numero 3 starttasi viime viikolla. Aiempia leirejä olemme pitäneet Jämsässä Himoksella sekä Kemissä. Yhteistyötä olemme tehneet Emma & Elias – avustusohjelman muiden hankkeiden ja projektien kanssa. Mukana ovat olleet Jameksen lisäksi, Kemin Isosisko ja isoveli – hanke, Oulun Hyvinvoiva perhe HYPE – hanke sekä Varissuon Turun tyttöjen talo. Näistä eri hankkeista on kerätty leiriläiset matkaan kohti yhteisleirejämme. Hauskoja muistoja leireistä on kertynyt paljon! 😀 😀 Tälle Turun leirin yhteistyölle kiitokset myös Satulle Isät ja pojat puussa – hankkeesta! Ideat ja vinkit olivat kullan arvoisia. Toivottavasti teiltäkin saadaan leiriläisiä mukaan tulevaisuudessa 😀

Lähdimme leirille torstai – iltana. Matkasimme Turkuun Onnibussilla, joka oli hieman myöhässä tieliikenneonnettomuuden vuoksi. Ehdimme kuitenkin ennen klo 22 Turkuun. Pysäkiltä kävelimme Jämsän porukalla leiripaikalle keskustan Turun tyttöjen talolle. Talolla oli menoa ja vilskettä, kun kaikkien leiriläisten jännitykset purkautuivat ja vanhat leirikaverit tapasivat vuoden tauon jälkeen. 32 leiriläistä oli vihdoin koossa. Illan aikana tehtiin yöksi pedit ja syötiin iltapalat sekä käytiin nukkumaan. Ensimmäinen yö olikin melkoisen levoton 😀 Yövahtivuoroja arvottiin työporukalla ja jokaiselle yölle saatiin yövahdit järjestettyä.

img-20170228-wa0005
”Täl puol jokkee”
cof
Tähtitornin maisemat

bdr

Ensimmäinen pitkä päivä oli tiedossa perjantaina. Jokainen oli nukkunut yönsä melko vähäisillä tunneilla. Levottomuuden vuoksi päätettiin seuraavaksi yöksi vaihtaa nukkumapaikkoja leiriläisten osalta, jotta seuraava yö olisi rauhallisempi ja kaikki saisivat nukutuksi 🙂 Perjantai starttasi aamupalalla ja aamuisella ulkoilulla. Leiriläiset jaettiin pienenpiin ryhmiin ja ryhmät saivat tehtäväkseen selvittää erilaisia paikkoja ja nähtävyyksiä Turun keskustasta. Tehtävien lomassa selvisi myös, mitä eroa on ”Täl puol jokkee” ja ”Tois puol jokkee” välillä 😀 Tehtävien aikana yksi ryhmä oli bongannut Michael Monroenkin ja saivat nimmarikortteja muistoksi 🙂 🙂 Aamun ohjelmassa Turun keskustan paikat tulivat hyvin tutuksi ja seuraavaksi menimme takaisin talolle syömään. Syönnin jälkeen lähdimme koko porukalla kohti Turunlinnaa. Kävelymatkalla leiriläiset saivat bongailla Pokemoneja ja niitähän löytyi mukavasti matkan varrella.

img-20170228-wa0004
Turunlinna 🙂
img-20170228-wa0006
Selvittämään Turunlinnan salaisuuksia 😀

Turunlinnassa saimme esittelykierroksen linnan historiasta ja paikoista. Sokkeloinen linna tarinoineen oli varmasti mieleenpainuva. Kierroksen päätteeksi leiriläiset saivat kokeilla eri kypäriä, haarniskoja, prinsessapukuja ja muuta rekvisiittaa. Turunlinnalta matkasimme kävelyn sijasta bussilla takaisin keskustaan. Menimme porukalla ostoskeskukseen syömään, toiset subwayhin ja toiset Raxiin 🙂 Tämän jälkeen leiriläiset saivat shoppailla hetken. Shoppailujen jälkeen palasimme talolle ja siellä jo valmisteltiin illan discon eväitä ja tilaa raivattiin. Discossa oli pari yhteisleikkiä sekä limboa 😀 Iltapalan jälkeen taas nukkumaan Zz…

img-20170228-wa0008

img-20170228-wa0003

img-20170228-wa0002

Lauantaina heräiltiin taas aamupalalle. Aamupalalta lähdimme porukalla luistelemaan tai kävelylenkille etsimään Pokemoneja. Tämän jälkeen menimme jälleen talolle lounaalle ja lounaan jälkeen matkasimme uimahallille uimaan ja salille. Salille ei kuitenkaan päästy, koska tila olikin K 15 eikä saatu lasten iän suhteen joustoa ollenkaan eli sali jäi välistä kokonaan  :(. Joten osa leiriläisistä matkasi takaisin talolle pelailemaan ja hengailemaan. Muiden uintireissultaan palattuaan lähdimme porukalla Heseen syömään, jonka jälkeen sai taas hetken shoppailla. Illaksi palasimme talolle pelailemaan ja lepäilemään. Leiriläisistä näkyi, että aktiiviset päivät veivät osan energiasta ja paikallaan olo oli tarpeen. Iltapalan jälkeen taas nukkumaan ja kohti viimeistä päivää.

img-20170228-wa0001
Mitä!? Joko nyt on viimenen päivä?? Miten tää leiri meni näin nopeesti?? 😀

Sunnuntaina aamupalan jälkeen aloitettiin pakkailut sekä siivoamiset. Siivoamisen jälkeen pidettiin vielä yksi yhteinen ohjelma, jossa leiriläiset saivat koristella paperikartonkeihin ajatuksia ja terveisensä leiriltä. Jälleen kerran leiri oli mieleenpainuva ja varmasti ikimuistoinen. Lounaan jälkeen Jämsän porukka lähti kohti linja-autoasemaa ja sieltä matkasimme takaisin Jämsään Onnibussilla. Tällä kertaa matka taittui nopeasti, sillä tieliikenneonnettomuuksia tai muita hidastavia tekijöitä ei onneksi ollut matkan varrella. Matkalla leiriläiset puhuivat jo yökyläreissuista toisten leiriläisten kanssa. Suunnitteilla oli, että tavataan useammin kuin kerran vuodessa leirillä. Oli ihana kuulla, että leirillä muodostuneet ystävyyssuhteet alkavat vakiintua. Toivottavasti yökyläilyt onnistuvat, sillä tämmöiset ystävyyssuhteet kestävät parhaimmillaan koko loppuelämän! 🙂

KIITOS LOISTAVASTA YHTEISTYÖSTÄ JÄLLEEN KERRAN Kemin Isosisko ja isoveli – hanke, Oulun Hyvinvoiva perhe HYPE – hanke sekä Varissuon Turun tyttöjen talo.<3 ❤ Jameksen työntekijät sekä lapset ja nuoret kiittävät! 🙂 🙂 Nähdään taas!

………………………………………………………………………………………………………………..

Hiihtolomaa vietellään Jämsässä tämän viikkoa. Jameksen osalta viikko on hiljaisempi, jotta tarvittavat raportoinnit saadaan tehtyä ennen kuin ryhmät taas jatkuvat lomien jälkeen. Pokemon Go – parkkia ei pidetä perjantaina 3.3.2017 sillä olemme koko porukalla uimahalli reissussa Jyväskylän Aalto Alvarissa 🙂 (yhteistyössä Jämsän 4H:n ja Emppis ry:n kanssa)

Terkkuja lomalaisille täältä työpöydän ääreltä! 😀

Iida Porkka, James Koskisen vapaapäivä

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s