Muistakaa kehua ja kannustaa toisianne

Tämä on hyvän mielen teksti numero 2. Tämän kevät lukukauden aikana James on kierrellyt Jämsässä muutamilla kouluilla pitämässä hyvän mielen tunteja 10 – 14 – vuotiaille lapsille ja nuorille. Tunneilla olemme kohdanneet aina yhden luokan kerrallaan. Olemme alkuun kertoneet toiminnastamme ja tulevista leireistä, ryhmistä, retkistä ja tapahtumista. Tunnin aikana meillä on ollut kaksi vahvaa teemaa: liikunta ja itsetunto. Liikunnasta olenkin kirjoittanut aiemmassa blogitekstissä. linkki tähän

img-20170206-wa0007

Hyvän mielen tunneilla olemme halunneet pitää positiivista mieltä yllä ja kääntää ajatuksia iloisiin ja kannustaviin näkökulmiin. Lasten ja nuorten kanssa olemme pohtineet liikunnan lisäksi myös itsetunnon merkitystä. Esim. tunnin aikana olemme harjoitelleet kehumisen taitoja porukalla. On paljon sellaisia, joiden on helppo nähdä hyviä puolia ja ominaisuuksia itsestään. Joidenkin mielestä se on vaikeaa. Toisten hyviä puolia ja ominaisuuksia on helppo nähdä, mutta onko siitä helppo kertoa ääneen juuri tälle kyseiselle henkilölle? Ei se aina ole, mutta tämäkin taito on opeteltavissa.

Jameksen hyvän mielen tunneilla olemme pitäneet lasten ja nuorten kanssa kehurinkiä. Ringissä jokainen on rauhassa katsonut oikean- ja vasemmanpuolimmaisen kaverin. Tämän jälkeen on suljettu silmät ja mietitty tarkkaan oikean- ja vasemmanpuolimmaisesta kaverista yksi hyvä puoli. Kun silmät on avattu, niin on tehty kierros oikeaan suuntaan, jossa jokainen on vuorollaan kertonut vierustoveristaan yhden hyvän puolen tai ominaisuuden. Sama on tehty vuorostaan myös vasempaan suuntaan. Tämän jälkeen on yhdessä pohdittu sitä, että miten mukavalta se kehu tuntui ja kuinka hyvä mieli siitä tuli. Ja kuinka yhden kehun kertominen ääneen toiselle oli loppu peleissä ihan helppoa. Yksi kehu voi pelastaa toisen päivän tai vaikka kokonaisen viikon. Kehumista kannattaa välillä tehdä niin omille kavereille kuin vaikka ihan luokkakavereille. Tämä positiivinen ele voi olla toiselle iso juttu ja se kohottaa myös itsetuntoa parempaan suuntaan. Tätä kautta pistetään myös hyvä kiertoon, kun on itse saanut hyvän mielen, niin sitä on helpompi jakaa myös muille eteenpäin. Tämä taito vaatii opettelua, mutta tuntuu jokaisella kerralla aina vaan helpommalta ja luontevammalta. 😊

Muistakaa välillä kehua ja kannustaa toisianne! #yhteistäaikaa #jameskoskisenvp

Iida Porkka, James Koskisen vapaapäivä

Pssssst. Vielä mahtuu leireille mukaan, tsekkaa kuvasta tiedot >>>>

leiritinstagram

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s