Äxon leiri. Osa 1

Äxon leiri…mikä se on ? Lue tämä blogi niin se selviää 🙂

6-9.6-17 pidettiin Äxon leiri, jonka suunnittelijoina ja ohjaajina toimivat Jämsän nuorisopalveluista Pia ja Teemu, 4H:sta Leena ja James Koskisen vapaapäivätoiminnasta Kipa ja Timo.IMG_20170606_101445.jpg

Suunnittelutyötä olimme tehneet paljon. Monet palaverit ja puhelut ja sähköpostit eri toimijoille, jotka toimivat ohjelmantuottajina leirillämme. Kokonaisuus tuntui kuitenkin jo etukäteen todella hyvältä. Leirille oli ilmoittautunut alun perin n. 20 lasta. Muutama poisjäänti, mutta 16 lasta oli paikalla 🙂

PÄIVÄ 1

Tiistai : Aloitimme klo 9.00 Jämsänkosken Metsäkonekoulun maastosta. Vetovastuussa olivat Pia ja Teemu. Aurinkoisena aamuna kokoonnuimme ja ensimmäisenä vuorossa oli luontopolku, jossa oli myös erinäisiä tehtäviä luontoon liittyen. Mukavan leppoisa avaus äxonia täynnä olevalle leirille. Yritimme tunnistaa erilaista kasvustoa patikoinnin lomassa.dav

Tämän jälkeen suuntasimme kohti ruuantekopaikkaa. Lapset saivat itse valmistaa retkikeittimillä ruuan 🙂 Mukana oli mm. sipulia, kesäkurpitsaa, maissia ym mistä lapset tekivät lisukkeen. Pääruokana pastaa ja lihapullia ! Ah kun maistui ohjaajillekin 🙂

Tiistain ” päätapahtuma ” o li kuitenkin puukiipeily, joka alkoi ruuan jälkeen. Lapset kiipesivät toinen toistaan korkeammalle, ammatti ihmisen ohjaamana toki. Olipa hieno ohjelmanumero !IMG_20170606_131457.jpg

Tämän jälkeen oli vielä omaa aikaa ja lapsilla Rönttöhetki. Huomasimme kuinka lapset ryhmäytyvät kuin itsestään kun joutuvat haastamaan itsensä ja toisensa. Kaikkien nimiä ei vielä muistettu, mutta leikit sujuivat todella hyvin.

Lähtiessämme heitimme vielä 9 väyläisen Frisbeegolf radan läpi, ja lähdimme valmistautumaan huomiseen Himoksen päivään hyvillä mielin !äksonruoka.jpg

PÄIVÄ 2

Keskiviikko: Olimme sopineet treffit Himos Centerille klo 9.00. Tämän päivän vetovastuu on Jameksen porukalla, ja Kipakin on tervehtynyt, ja mukana ohjaamassa myös 🙂

Ensimmäiseksi meille oli varattu Himosareena ja siellä Kolmiottelu, jonka Jonne tuli meille vetämään. Mielenkiinnolla odotimme mitä tuleman pitää.dav

Vetäjä esitteli meille lajit : Sumopaini, Jättihanskanyrkkeily ja Bungeerun 🙂 Jos tuo viimeinen on outo laji, niin siinä juostaan kuminauhaa vastaan niin pitkälle kun päästään, kunnes kuminauha tempaisee juoksijan ilmatäytteiseen takaseinään melkoisella vauhdilla 🙂 ( Pitihän se kokeilla )

Olipa meillä hauska aamupäivä näiden lajien parissa ! Silminnähden lapset nauttivat, ja kävivät tiuhaan tahtiin juomassa vettä ja taas taistelut jatkuivat 🙂 Päästiinhän siinä me ohjaajatkin ottamaan mittaa toisistamme, ja hikoilemaan oikein kunnolla. Olipa hauskaa !dav

Aikaa jäi sen verran että lapset kerkesivät pienen pulahduksen käydä ennen ruokaa. Sitten Rinneravintolaan syömään keittolounasta. Nam. Kyllähän tuollaisen aktiviteetin jälkeen taas maistuikin ! Vapaa-aikaa jäi ruuan jälkeen ja pelailtiin ja leikittiin rinne alueella ennen seuraavaa aktiviteettia.dav

Iltapäivälle oli sovittu golf kentälle opastettu tuokio. Markus tuli meitä opastamaan ja opettamaan tämän ihmeellisen ja vaikean lajin saloihin. Alku sääntöjen ja neuvojen jälkeen saimme omat mailat ja palloja paljon ja jokainen pääsi lyömään palloja järveen. Olipa taas uutta ja mukavaa. Ohjaaja otti lapset niin hienosti taas haltuun, että meillä ohjaajilla oli helppo sivustakatsojan rooli, vaikkakin pääsimme myös koittamaan taitojamme tällä golf uralla 🙂 Löimme yhteensä n. 480 palloa, osan järveen, osan noin metrin päähän lyöntipaikasta, ja osa taisi mennä siltä väliltä. Mutta mukavaa oli taas !

Lähdimme pikkuhiljaa siirtymään kohti Keski-Himoksen ylälaavua ja makkaranpaistoa. Olimme kävelleet tämänkin päivän aikana melkoisen paljon ja kipuaminen Himoksen korkeimpaan pisteeseen tuntui melko huimalta… Ohjaajat ja lapset lähtivät Pian ja Kipan johdolla kipuamaan ylöspäin. Teemu ja Timo ” joutuivat ” menemään autoilla, koska meillä oli puut ja eväät autoissa mukana.

Kun koko porukka oli ylhäällä, teimme yksissä tuumin makkaratikut, ja mukana oli makkaraa, mehua ja lihapiirakoita. Ja taas ruoka maistui 🙂 Ruokailun jälkeen olikin jo tulla kiire takaisin alas, sillä vanhemmat tulivat hakemaan lapsia Centeriltä klo 17.00

Alas rinnettä myöten tuli väsynyttä mutta onnellista porukkaa 🙂 Taas oli yksi Äxon leiripäivä ohi 🙂

  • Timo

Matka jatkuu……

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s