Äxon leiri. Osa 2

Äxon leiri jatkuu….saari

Alkamassa on leirin 2 viimeistä päivää. Nyt ollaan ensimmäisen kerran yötä leirillä, ja paikkana on Koskenpään Rantapirtti.

Kokoontuminen on klo 10 ja täällä taas on tiedossa äxonia, mutta kukaan muu kuin vetovastuussa oleva Leena ei oikein tiedä mitä tänään tulee tapahtumaan, ja tietenkin toiminnat suunnitellut Timo Rantapirtiltä 🙂

Kun kaikki ovat saapuneet paikalle, saamme Timolta ohjeet siirtyä n. 2km päähän melkoisen keskelle metsää… Siirrymme ohjaajien autoilla ja odotamme kuumeisesti, mitähän tässä nyt tapahtuu.

Pienen automatkan jälkeen kapuamme vielä vuoren päälle, Kilpavuoren päälle.rata.jpg

Tulemme perille ja huomaamme että täällähän on Vaijerilaskupaikka ! Vau ! Aika korkealta näyttää, ja muutaman kerran nielaistuani mieleen tulee että en oikein tykkää korkeista paikoista 🙂dav

Ensimmäisenä käydään tarkasti läpi turvallisuusohjeet, sillä turvaohjeet ovat tässä lajissa erittäin tarkat ja niitä on noudatettava. Kun asiat on käyty läpi, ohjaajista Pia lähtee ensimmäisenä liikkeelle, siksi että meillä on ohjaaja myös vastaanottamassa lapsia, vaikkakin siellä toki on myös mies henkilökunnasta.

Lapset laskeutuvat vuorotellen ja hauskaa tuntuu taas olevan 🙂 Tämä lasku on n. 350 m pitkä ja kulkee parhaillaan 15 m korkeudessa. Huima vauhti, varsinkin jos tällaista ei ole aikaisemmin tehnyt. Huisin hauska laji !

Syödään vielä eväät nuotiopaikalla jonka jälkeen lähdemme takaisin Rantapirttiä kohti.

Pihaan tultuamme Timo esittelee meille tasapainoiluvimpaimen, jonka nimi jäi unholaan. mutta siinähän pääsee kieputtelemaan jokaiseen eri suuntaan vähän niin kuin huvipuistoissa 🙂 Tämä on suunniteltu astronauteille, ja heidän tasapainonsa testaamiseen.kone

Pihassa hetken kieputeltuamme on taas ruoka aika. Keittiöstä on loihdittu meille kunnon ruuat ja taashan se nälkä pukkaa päälle. Ruuan jälkeen on lapsilla vapaa-aikaa tehdä ja touhuta omia juttuja.

Sitten pidetään vielä ”kesähiihtokisat” tyttöjen ja poikien kesken. Hiihdot päättyvät 1-1.

Meille on lämmitetty savu-sekä tavallinen sauna. Pojat saavat lähteä ensin saunomaan ja uimaan, ja sitten valmistautumaan saareen lähtöön yöksi. Tytöt käyvät vielä saunomassa, ja sitten onkin aika siirtyä saareen.

Lapset menevät 2 ohjaajan kanssa jokiveneellä, ja taas eri kulkuneuvolla kulkevat Teemu ja Timo 🙂 Pakkaamme tavaroita meidän veneeseen niin paljon kuin mahtuu, ja lähdemme liikkeelle. Toinen Timo joutuu jokiveneellä tekemään 2 reissua, että saadaan kaikki kamat ja lapset mahtumaan kyytiin.

Yöpyminen tapahtuu kahdessa puolijoukkueteltassa. Siitä on n. 30 vuotta kun viimeksi on tullut tällaista kasattua ja purettua. Kun tavarat on saatu purettua, kasataan teltat heti, sillä illaksi ja yöksi on luvattu sadetta. No, sitä ei onneksi tule.IMG-20170613-WA0018

Teemu on järjestänyt lapsille aarteen etsintää, lähetinten ja vastaanotinten avulla, ja innoissaan lapset juoksevat saaren päästä päähän kahdessa ryhmässä. Aarteet löytyvät kovan etsimisen jälkeen ja kaikilla on hyvä mieli 😉 Muutama ryhmäytys- ja muu leikki ( mm. lasten itse keksimät saari Olympialaiset ) vielä illan aikana ja sitten alamme kokkailemaan.

Meillä on retkikeittimet mukana ja lapset tekevät itse jälleen ruokaa. Pastaa ja lihapullia. Tässä he ovat jo vanhoja tekijöitä. Ilta sujuu mukavasti ja aika menee juoksemalla eteenpäin. Paistamme vielä ison kasan lettuja, ja kyllähän taas jaksaa:)

Pikkuhiljaa alamme rauhoittamaan leiriä, ja yritämme saada porukkaa kohti telttaa ja untenmaita. Yllättävänkin helposti piiitkän päivän jälkeen porukka siirtyy omiin telttoihinsa, pojat poikien, ja tytöt tyttöjen telttaan ja äänet alkavat vaimeta hiljalleen.

Pientä vesikuuroa, ja muutamaa unissa puhumista ja käpyä ja puun juurta selän alla lukuun ottamatta yö oli suhteellisen hyvä 🙂 Siis aamupalalle. Pia ja Kipa olivatkin jo puuroa keittämässä ja saatiin mennä melkein valmiiseen ”pöytään”.

Aamulla meillä ei paljon aikaa oltu varattu muuhun kuin kunnon aamupalaan ja leirin purkuun, sekä paikkojen siivoamiseen. Siispä toimeen. Tavarat on tallessa kaikilla, ja aletaan pakkaamaan niitä veneeseen. Timon pitäisi tulla 10.30 jokiveneellä hakemaan, toinen vene meillä onkin saaressa. Kääritään ja ängetään ja tungetaan teltat pusseihinsa ja siivotaan paikka. Siististi ovat lapset todellakin olleet 🙂 Timo on aikataulussa ja lähdemme kohti mannerta.

Maissa meillä on vielä aikaa käydä läpi, mikä oli mukavinta ja oliko jotain tylsää ja epämieluista. Saadaan lapsilta niin hyvää ja hienoa palautetta että olenpa varma että tämä Äxonleiri on ensimmäinen mutta ei viimeinen !maissa 2

Todella paljon kiitoksia yhteistyökumppaneille, ketkä olitte matkassa. Ja tietysti ISO kiitos kaikille ohjelman järjestäjille, ja jokaiselle, joka teki tämän leirin mahdolliseksi 😉

Hyvää kesää ja Aurinkoa !

Timo   timo

  • Ti

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s