Uusi kesätyöntekijä & matkapäivä Särkänniemeen

Hei!

Täällä kirjoittelee Katriina, James Koskisen Vapaapäivän kesätyöntekijä. Olen 15-vuotias jämsäläinen ja aloitin työskentelemään täällä tiistaina 27.6. Työni täällä jatkuvat kaksi viikkoa. Työnkuvaani kuuluu erilaisia hommia ja puuhia toimistolla ja sen läheisyydessä, kuten esimerkiksi tämä blogin päivittely. Olen tietysti myös mukana kaikessa Jamesin toiminnassa tämän kaksi viikkoa, kuten keskiviikon kesäkerhossa ja retkipäivissä.

Toivon, että näistä tulee oikein mukavat kesätyöviikot Jamesilla ja että monipuolista hommaa riittää runsaasti, siitä pidän. Töihin tänne pääsin tosiaan sähköpostihakemuksellani. Aikaisempaa kokemusta minulla Jamesin toiminnasta on myös ollut, sillä olin kesäleirillä mukana vuonna 2014 ja retkipäivänä Aalto Alvariin ja Pandan lakutehtaalle vuonna 2015. Nuo mukavasti järjestetyt kokemukset vaikuttivat kyllä päätökseeni hakea töihin Jamesille tänä kesänä.

lataus (1).jpg

Tiistaina 27. päivä oli siis ensimmäinen työpäiväni täällä, eikä se ollutkaan mikään tavallinen toimistopäivä. Kello 10.30 aamulla Jämsän Matkakeskukselta lähti matkaan bussi täynnä innokkaita lapsia kohti Särkänniemen huvipuistoa. Matkassa mukana meidän ohjaajien ja lasten kanssa oli auttamassa myös lasten vanhempia, 4H:n porukkaa ja pari vapaaehtoisohjaajaa. Kyseessä oli retkipäivä, jonka tarkoituksena oli viettää koko päivä Särkänniemen alueella mukavien huvitusten parissa. Jokainen lapsi oli saanut kotiväen kanssa päättää, ostaisiko huvipuistorannekkeen vai elämysrannekkeen. Näistä jälkimmäisellä oli laitteiden lisäksi ilmainen pääsymahdollisuus esimerkiksi Akvaarioon, Planetaarioon, Näsinneulaan sekä Koiramäen eläinpuistoon. Itse sain ranteeseeni juurikin tuon elämysrannekkeen. Reissuun lähteneet lapset eivät olleet ihan pieniä, joten he pystyivät kiertelemään ilman tiivistä, täysiaikaista valvontaa. Kaikille jaettiin ohjeet, tiedot aikatauluista ja ohjaajien puhelinnumerot.

Päivän vietin ohjaajien kanssa, etenkin Timon ja Kipan. Kiertelimme ympäriinsä ja kävin testaamassa uusimpia laitteita nimeltä X ja Hype. Myös esimerkiksi suosittua Tornadoa tuli muutamia kertoja kierrettyä. Kipan sain mukaani näihin laitteisiin, Timo jäi ottamaan meistä kuvia. Nälän yllättäessä lounastimme Pelle Pizzerian buffetissa, joka oli tuttuun tapaan hyvä. Terassilla syömisen sai kuitenkin unohtaa, sillä vettä sateli ympäriinsä päivän mittaan. Välillä oli pakko juosta piiskaavaa sadekuuroa suojaan sisätiloihin, mutta enimmäkseen sateet olivat pientä ripsimistä, jotka eivät menoa haitanneet. Ja välillä taivas taas kirkastui paljastaen auringon. Suomen kesäsäät näyttäytyivät kovin vaihtelevina, mutta onneksi vilpoista ei ollut ja koko päivän tarkeni kulkea. Säästä johtuen huvipuistossa oli selvästi vähemmän väkeä kuin kuumana päivänä olisi ollut, joten laitejonot eivät olleet kovin pitkiä missään vaiheessa ja muutenkin meno pysyi mukavan rauhallisena.

SN-17

Laitteiden kiertelyn lisäksi kävimme Akvaariossa katselemassa kaloja, liskoja, kilpikonnia sekä muita vedessä polskijoita. Kahvit kävimme juomassa maisemakahvilassa ja Näsinneulan huipulla pääsimme katselemaan Tampereen seutua yläilmoista. Koiramäen eläinpuistosta löytyi suloisia eläimiä, esimerkiksi pieni karitsa, poneja ja koiranpentuja. Itse tykkäsin myös pienestä vasikasta, jota kävin vähän rapsuttelemassa ja joka oli innokas nuolemaan kaikkien kädet märiksi.

Aika kului nopeasti, ja pian kello lähestyikin jo puoli seitsämää ja aloimme kasata porukkaa. Viivästyksestä huolimatta bussi lähti Jämsää kohti hyvissä tunnelmissa. Lapsien bussissa kertomista jutuista kuului, että heillä oli ollut oikein mukava ja hyväntuulinen päivä. Jämsään pääsimme kellon näyttäessä noin 20.15, ja siihen mukava ja erilainen työpäiväni päättyikin.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s