Oulusa ! Pelekääkkö nä polliisia?

Syksy suorastaan lentää eteenpäin ja kohta on jo JOULU!! Apua..tuntuu että vielä olis niin paljon tekemistä ennen kun jää lomalle..

No mutta, ei kai kukaan niitä tee ennen kuin itse palaa lomalta 🙂

Oltiinpa nuorisoryhmän kanssa Oulussa, ja tässä NUORISORYHMÄ tarkoittaa meitä ohjaajia, ja hankkeita, järjestöjä, ketkä olimme LSKL ( Lastensuojelunkeskusliiton) EMMA&ELIAS ohjelmassa.

Näitä leirejä on pidetty vuodesta 2014(?) asti, ja tämä oli järjestykseltään neljäs ( Jämsä Himos, Kemi, Turku ja nyt OULU. Taas oli rautainen porukka koossa, ja Oululaiset ( Tiia) oli pistänyt parastaan !

Jämsän porukka (5 tyttöä, 2 ,naisohjaajaa ja Timo, lähtivät matkaan yöjunalla. Tämä oli suurimmalle osalle ensi kerta yöjunassa. Menimme ensin bussilla Tampereelle, ja sieltä junalla Ouluun. Matka kesti n.12 tuntia, mutta olipahan kiva kokemus 🙂

Leirin teemana oli ” yhdessä ilman ikärajaa” ja saimme taas hienosti apuja LSKL:ltä          ( KIITOS ULLA)

Osallistujilla oli ennakkotehtävänään haastatella jotain vanhempaa ihmisistä hänelle tärkeistä asioista. Hienosti olivat kaikki tuon osuuden hoitaneet, osa ohjaajistakin :)Kyseessä voisi siis olla vanhemmat, isovanhemmat jne

Majoituimme Oulun Hietasaaren leiri(Ilo)keskuksessa. Mukavasti mahduimme kaikki, ja jälleennäkeminen oli taas erittäin mukavaa ! Kaiken kaikkiaan meitä oli n. 30

Perjantaina aloimme ratkomaan Tiian suunnittelemaa murhamysteeriä ! Aika kului siivillä ja askelia tuli reippaasti yli 10 000 kun kiersimme Hietasaaren ympäristöä, yrittäen ratkaista kuvitellun murhamysteerin.

Väsyneinä mutta onnellisina saavuimme alkuillasta ”kämpille” ja laitoimme saunat päälle ja nautimme illasta, tekemällä sapluunoita seuraavan päivän graffititaiteeseen:)

Nukkumaan meno olikin sitten joillekin leiriläiselle ihan toinen asia…

Hyvin nukutun!!! yön jälkeen lähdimme kaupungille tekemään kaupunkikierroksen oululaisten entisten omaishoitajien kanssa. Olipa hieno kierros, ja kuulimme paljon uusia asioita ja historiaa oulusta:) Ja sitten syömään. Nälkä ei tullut tälläkään leirillä..

Graffitimaalausten parissa vietimme sitten iltapäivän/alkuillan. Tuuli oli yllättävän kova, mutta sisukkaimmat maalasivat hienoja taideteoksia, ja lukihan seinällä isolla myös James Koskisen vapaapäivä!

Illalla kerkisimme vielä pitää Halloween aiheisen discon. Sitten taas saunottiin ja mentiin nukkumaan yhtä hyvin kun eka iltanakin ….:)

Näistä leireistä ja muiden ohjaajien ja lasten näkemisestä nauttii kyllä, ja kun pääsee saamaan vertaistukea muilta, on taas aivan uusi ihminen omaan arkeen astuessa 🙂

Kiitos siis Oulu, Kemi ja Turku ja LSKLbty sekä kaikki      ihanat ihmiset,  ketkä taasen tähän leiriin liitytte jollain tavalla

Hyvää Joulun odotusta!

Timo tonttu

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s