Hyvää Joulun odotusta ja vielä mahtavampaa Uutta Vuotta!

Vuosi on vierähtänyt hurjalla vauhdilla, kun olen päässyt Jameksen touhuihin mukaan. Olen tosi kiitollinen , kun olen päässyt tähän Jameksen maailmaan. Kiitos kuuluu lähimmälle työtoverille Timolle, joka on kestänyt minua vuoden ja aikoo kestää tästä eteenpäinkin 😉 Samoin kiitoksia Iidalle ja Heidille, jotka ovat tehneet ison työn Jameksen eteen. Iso kiitos ihanalle kesätyöntekijälle Kipalle ja meidän vapareille ja opiskelijoille. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille yhteisistä hetkistä. Ja kaikista eniten kiitän nuoria ja heidän perheitään, koska ilman heitä ei olisi Jamestakaan.

Tästä vuodesta voisin kertoa monestakin jutusta, mutta päällimmäisenä on tällä hetkellä ajankohtaisena Päihteet?-foorumi nuorille. Timo sai ajatuksen syksyllä, että nyt pitää tehdä jotain päihdetilanteeseen ja löysi sitten Pesäpuun, jonka kanssa olemme pitäneet nuorille fooorumeita ja kokoamme aineiston ja teemme ensi vuoden puolella maaliskuussa ison tilaisuuden, jonne pääsevät nuoret, aikuiset, vanhemmat, ammattilaiset ja päättäjät kuulemaan nuorten ajatuksia päihteistä.

cof

Viikottaisissa kerhoissa on käynyt mukavasti porukkaa ja kerhoissa ollaan mm.  temmelletty pelien parissa, askarreltu tai leivottu herkkuja. Kerhoissa ja teemailloissa nuoret pääsevät vaikuttamaan kerhojen toimintaan.

Varakummeja on nyt kaksitoista ja viisi paria ovat olleet tänä vuonna toiminnassa. Useimmat parit jäävät vielä toiminnan loputtua keskenään tapaileen ja harrastamaan yhdessä jo alettua harrastusta. Varakummeja koulutetaan tarvittaessa ja nuoret voivat kysyä varakummejamme itse tai pyytää vanhempaa tai koulun kautta kyseleen meiltä kummia itselleen. Kummeilusta on tullut hyvää palautetta sekä nuoreilta, että kummeilta. He ovat tykänneet toiminnasta ja saaneet sitä kautta ystävän. Kummiparit ovat käyneet mm. keilaamassa, laskettelemassa, herkuttelemassa kahviloissa tai ulkoilemassa.

Lentävä matto- tempauksen avustuksella James pääsi järjestämään reissun Powerparkkiin ja Punaisen sulan avustuksella osa nuorista pääsi tuetulle reissulle Action parkiin Lahteen. Näissä reissuissa meidän luotettava yhteistyökumppani 4H.  Actionparkin reissua tuki myös Jämsän seudun Osuuspankki.

Ensi vuoden puolella jatkamme Päihteet?-foorumilla, teemme reissun Allto Alvariin ja lasketteluiltoja Himoksella. Siitä se lähtee Uusi Vuosi käyntiin. Kerhot tammikuussa viikolla 4. Seurailehan toimintaamme Facessa, Instassa ja täällä kotisivuilla!

Terveisin

Anne Paasonen

Näihin kuviin ja tunnelmiin, nähdään ensi vuonna!

 

 

IMG_20180228_171629 (1)IMG_20180321_180400_228 (3)

IMG_20180412_145848IMG_20180510_091437_926 (3)

IMG_20180524_110951_646 (2)leiri2018d (2)

IMG_20180803_115047_560

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s