Nuorisokahvila halutaan Jämsään

Jo varovaisesti luvaten perinteeksi tulleen Vaikuta!-teemapäivän tarkoituksena on herättää nuorissa ajatuksia erilaisista vaikutuskanavista ja tuoda päättäjät lähelle nuoria.

Tapahtuman aikana kerättiin Paunun koulun 8-luokkalaisilta ideoita, mielipiteitä ja toiveita Jämsän omaa nuorisokahvilaa varten. Vastauksia saatiin noin sadalta nuorelta.

James oli myös paikalla omalla Unelmien Nuorisokahvila -pisteellään, josta kuvitteellista kahvilan pohjapiirrosta hyväksi käyttäen nuoret saivat suunnitella omaa hengailupaikkaa. Esille nousi selkeä tarve kyseiselle toiminnalle. Kahvila olisi vahvasti nuorten mieleen, ja juuri siksi James on tarttunut haasteeseen tuoda Jämsään kaikille avoimen nuorisokahvilan.

pohjapiirros_nuokahvila (2)

Pohjapiirroksia tehtiin päivän aikana yhteensä seitsemän kappaletta. Niissä esiintyi toistuvia teemoja pitkistä sohvista runsailla pistokepaikoilla, säkkituoleista ja tv- ja pleikkarinurkkauksesta. Erillisiä huoneita äänekkäämpään toimintaan ja rauhoittumiselle. Tai vaihtoehtoisesti selkeät ajat, jolloin saa metelöidä ja milloin ei.

Biljardipöytää, pöytäfutista, lautapelejä ja lainattavia urheiluvälineitä toivottiin. Hyvä musiikki on tärkeä elementti, etenkin mahdollisuus soittaa omaa mielimusiikkia. Maksuton internet-yhteys on ehdoton.

Sisustuksen suhteen nuoret toivoivat vaaleita ja raikkaita sävyjä. Valoisaa tilaa, pehmeitä mattoja, lämpimiä vilttejä ja sellaisia kasveja, jotka eivät aiheuta allergiaoireita.

Kahvilassa toivottiin olevan myynnissä kylmiä ja kuumia juomia kaverihintaan. Kahvista ja teestä nuoret olivat valmiita maksamaan 0,50€ tai 1€, kupin koon mukaan. Smoothiet, pirtelöt, jäätelöt ja leivonnaiset olivat kovin toivottuja. Toistuvana teemana toivottiin myös suolaista syötävää, erityisesti pitsaa. Nuoret kertoivat olevansa valmiita valmistamaan syötävät itse, esimerkiksi pitsataikinan ainesosista voisi maksaa muutaman euron. Täytteet he toisivat itse tai ostaisivat erikseen kahvilasta.

Nuoret toivoivat, ettei kahvilasta tarvitsisi ostaa mitään ja mukaan saisi ottaa omia eväitä.

Osa nuorista haluaisi tulla kahvilaan valmistamaan siellä myytäviä tuotteita ja saada näin taskurahan lisäksi kokemusta asiakaspalvelutehtävistä. Kahvilasta voisi olla myös mieluisaksi tet- ja kesätyöpaikaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s