Varakummitoiminta

James Koskisen vapaapäivän varakummitoiminta on lähtökohtaisesti aikaa ja läsnäoloa luotettavan aikuisen kanssa 10-14 -vuotiaalle nuorelle. Varakummit saavat Jamekselta maksutta koulutuksen ja valmiudet varakummina toimimiseen.

Mitä on olla varakummi?

Varakummi on turvallinen aikuinen. Varakummina tärkeintä on omien kykyjen ja taitojen mukaan tarjota nuorelle aikaa ja tekemistä. Nuorelle metsäretki tai yhdessä leipominen voi olla unohtumaton kokemus, tekemisen ei näin ollen tarvitse aina olla kovin suurta. James tarjoaa myös pienen budjetin parin käyttöön, esimerkiksi kahvilassa tai elokuvissa käyntiä varten.

Varakummina voi toimia myös kahden henkilön tiimi, esimerkiksi pariskunnat.

Kuinka usein varakummi tapaa nuoren? 

Puolen vuoden ajan kerran tai pari kuukaudessa, mutta tapaamiskertoja voi olla kuukaudessa useampiakin. Varakummipari saa itse määritellä missä he tapaavat ja kuinka pitkiä tapaamiskerrat ovat.

Millaisia nuoria toiminnassa on mukana?

Nuoret ovat 10-14 -vuotiaita Jämsän alueen nuoria. Varakummia tarvitaan esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa suku ja tutut aikuiset asuvat kaukana. Nuori voi haluta aikuisen seuraa, mutta omien huoltajien kanssa hengailu ei tunnu luontevalta.

Miten parit valitaan?

Jokainen toimintaan mukaan haluava nuori ja aikuinen haastatellaan. Parit muodostetaan erityisesti nuoren toiveita kuunnellen. Parin muodostuksen jälkeen on parin yhteinen ensitapaaminen Jameksen toimistolla.

Kiinnostuitko? 

Täytä alla oleva lomake!

Yhteydenottoon vastataan mahdollisimman pian.

Yksi kommentti artikkeliin ”Varakummitoiminta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s